Tijdelijke interventies door de tijd heen.

uit 2011 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het Wezen van de Rivier

2016

Gejutte materialen, beelden, processen en sporen van mensen vormden de basis. Vuurplaatsen, ontwortelde bomen, dynamiek, stromen, water en wrakhout zijn termen die ik gebruikte voor het concept.

Vuurplaats

2016

Voor het project 'Op Bivak' in de Telpost Millingen ben ik op zoek gegaan naar een verbeelding van het wezen van de rivier. Een van de eigenschappen van de rivier is dat de strandjes worden gebruikt om vuurtjes te stoken. Deze film is een zoektocht naar het gebruik van vuur in beeldend werk.

987 handgevormde stenen onder invloed van 4 factoren

2013

Voor het project "Sector Millingen 2013" heb ik 11 dagen in de Telpost van Rijkswaterstaat in Millingen aan de Rijn gewerkt. Dit heeft geresulteerd in deze installatie. In deze periode heb ik me laten inspireren door het rivieren landschap.  Ik ben met een kruiwagen door het landschap gegaan en heb ladingen klei, zand, jutters-vindingen en mest van de loslopende runderen en paarden naar de Telpost gehaald. Van de klei en mest heb ik in meerdere dagen 987 tabletten gevormd en deze tot stenen laten drogen in de zon. Deze  arbeid, die ook zo kenmerkend is voor dit landschap, heb ik als basis genomen voor de installatie. De arbeid is de huidige basis voor de inrichting van het rivierenlandschap en ik heb de stenen dan ook in een patroon neergelegd die een stroom door het landschap kan voorstellen.  De genoemde "stroom van stenen" heb ik vervolgens blootgesteld aan verschillende seminatuurlijke factoren. Hierdoor werden factoren uit de natuur ook inzichtelijk. Ik bracht geregeld rivierzand aan waardoor de wind het zand over de installatie kon verspreiden. Via een druppelsysteem werd er continu water toegevoegd waardoor er een spel ontstond tussen het drogen door de zon en wind en de aanvoer van water. Het aangevoerde zand had hierin een belangijke beeldende rol. De rivier neemt en geeft vele materialen van en af aan het landschap. Ik heb gekozen om gevonden glazen flessen aan de installatie toe te voegen om als boodschappers te fungeren. Het spel van de elementen concentreerde zich rond de groep flessen.

Aanwijzing van gebruik 1

2011

een beweging

Aanwijzing van gebruik 2

2011

Dwangmatig herhaling voor onderzoek

Aanwijzing van gebruik 3

2011

Een verzameling handelingen

Aanwijzing van gebruik 4

2011

Sporenonderzoek

Handeling 1

2011

Sporen versneld gevormd

Opdelving 1

2011

een anti-opgraving

Opdelving 2

2011

Water en stof

Opdelving 3

2011

Plaatsgebonden verschillen

Opdelving 4

2011

Onderzoeksplek

Opdelving 5

2011

Omhooggehaalde handeling en opgraving  

Opdelving 6

2011

Begraven accent, ingegraven omlijsting van een daad,